Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly

Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly
Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly

de Irix 11mm f/4 Blackstone & Firefly

Bij de ontwikkeling van IRIX is aandacht besteed aan alle details die van belang zijn om een IRIX lens tot een indrukwekkend product te maken.

Het resultaat is een ultra-groothoeklens met een klassiek uiterlijk en een maximale functionaliteit, waarin de meest innovatieve technologie verwerkt is.

Voor een professionele fotograaf is niet alleen het plaatje vóór de lens belangrijk, maar tellen alle elementen in de situatie.

Of het nu draait om landschaps-, reportage-, sport- of architectuurfotografie; je wilt altijd zeker zijn van je materiaal.

Een solide, intuïtieve en accurate lens: IRIX biedt het allemaal.

Irix 11mm f/4; de lineaire, extreme groothoeklens voor op je full-frame camera

Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly

minimale vertekening
maximale groothoek

De Irix 11mm f/4.0 Blackstone is een extreem groothoek objectief dat speciaal is ontwikkeld voor full frame camera’s met een beeldhoek van maar liefst 126 graden. Irix heeft de leeselementen (16 elementen in 10 groepen) zo opgebouwd dat de vervorming tot een minimum beperkt is (maximaal 3,13%), wat de Irix 11mm uniek maakt in zijn klasse. Dankzij de ruime beeldhoek en minimale vervorming is de lens uitermate geschikt voor landschapsfotografie en architectuurfotografie.

Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly

Blackstone - Bestand tegen extreme omstandigheden

De Irix 11mm f/4.0 Blackstone heeft een stevige en robuuste behuizing van aluminum en magnesium en is hierdoor wat zwaarder (790 gram) dan zijn optische broertje. De bouwkwaliteit van dit objectief maakt de Blackstone tot een lens die elke situatie aan kan, en dus nooit je foto-tas hoeft te verlaten. De gegraveerde, fluorescerende markeringen op de Blackstone maken de bediening onder alle lichtomstandigheden gemakkelijk. Zo ligt het maken van de perfecte foto dicht binnen handbereik.


Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly

Firefly - Lichtgewicht keuze zonder compromis

De Firefly is uitgerust met dezelfde hoge kwaliteitsmechanismen als de Blackstone, maar is uitgevoerd in een handig, lichtgewicht ontwerp en dankt zijn naam aan het lichtere gewicht. Deze unieke groothoek weegt minder dan 730 gram en is daarmee zo licht van gewicht dat je hem overal mee naartoe kan nemen.

Beide modellen bieden de mogelijkheid om 29 x 29 mm ND filters te gebruiken in de achterzijde van het objectief. Dit compacte formaat zorgt voor een duurzame oplossing voor lange-sluitertijd fotografie. Op dit moment wordt de Irix 11mm f/4.0 in beide versies gemaakt voor op spiegelreflexcamera’s van Canon (EF), Nikon (F) en Pentax (K).

SHOPFINDER: VIND NU EEN IRIX WINKEL IN UW BUURT

Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly
Irix 11mm f/4.0 Blackstone en Firefly